Подобен: Яко добля - davaiknam.ru o_O
Главная
Поиск по ключевым словам:
страница 1
Похожие работы
Название работы Кол-во страниц Размер
Суламифь положи мя, яко печать, на сердце твоем, яко печать, на мышце... 4 620.43kb.
Акафист великом 1 88.27kb.
Прокимен, глас 6 1 45.91kb.
Акафист святому благоверному царю и страстотерпцу николаю 1 86.81kb.
Акафист святой и равноапостольной великой княгине Русской Ольге 1 109.84kb.
Канон святому благоверному князю даниилу московскому 1 72.96kb.
Питание в пост 4 395.27kb.
Эгоист подобен 2 453.68kb.
Возможности TrueCrypt 1 63.48kb.
Кто подобен зверю, и кто может сразиться с ним? 23 3478.65kb.
Шри Джаганнатхаштака 1 32.41kb.
Мученица Гликерия Гераклейская 1 48.12kb.
Направления изучения представлений о справедливости 1 202.17kb.

Подобен: Яко добля - страница №1/1



Служба обща

новомученице Российстей 20-го века единей


Вечер

На Господи, воззвах: стихиры, глас 4.

Подобен: Яко добля:

Яко древле Мариам пророчица,/ сквозе Чермное море прошедши,/ с лики и тимпаны/ Бога прославляше,/ ныне страдалица (имярек) славная,/ пучину безбожных гонений преплывши/ и землю Русскую кровьми украсивши,/ Господу победную песнь воспевает:/ славно бо прославися.

Яко пророчица Анна безплодная,/ моляшеся о даровании чада/ и бысть Богом услышана,/ тако твое воздыхание,/ мученице (имярек) богоблаженная,/ Небес достигло есть,/ и дарова Господь Церкви Русстей сыны и дщери,/ иже посреде гонений Христа исповедаша:/ славно бо прославися.

Яко сарептская вдовица,/ во дни отступления Израиля/ пророка Божия Илию небоязненно прият,/ тако и ты, мученице (имярек),/ в годину гонений лютых на Церковь Русскую/ страждущым людем послужи/ и гладныя напита,/ не убоявшися прещений лукавых./ Темже тя ныне достойно почитаем.

Яко древле Соломония/ во утверждение веры во Израили/ чада своя на смерть мученическую благослови,/ послежде и себе на страдания предаде,/ тако и ты, мученице (имярек),/ верныя люди во дни безбожия/ в вере и терпении укрепляющи,/ смерть за Христа прияла еси./ Темже тя величаем.

Слава, глас 8:

Срадуются с нами мученичестии лицы,/ девы, матери и преподобныя жены,/ се бо врата Царствия Небеснаго отверзаются/ и мученица (имярек) к престолу Божию восходит,/ прославляющи Отца, и Сына, и Святаго Духа,/ Троицу Единосущную и Нераздельную.

И ныне, Богородичен: Царь Небесный:

Вход. Прокимен дне. И чтения три мученическая.

Пророчества Исаиина чтение (глава 43):

Тако глаголет Господь:/ вси языцы собрашася вкупе, и соберутся князи от них./ Кто возвестит сия в них?/ Или, яже от начала, кто слышана сотворит вам?/ Да приведут свидетели своя, и оправдятся,/ и да услышат, и да рекут истину./ Будите Ми свидетели,/ и Аз Свидетель, глаголет Господь Бог,/ и отрок, егоже избрах./ Да познаете и веруете Ми/ и разумеете, яко Аз есмь,/ прежде Мене не бысть ин Бог, и по Мне не будет./ Аз есмь Бог,/ и несть, разве Мене, спасаяй./ Аз возвестих и спасох,/ уничижих и не бе в вас чуждий./ Вы Мне свидетели, и Аз Господь Бог,/ и ещё от начала Аз есмь,/ и несть от рук Моих избавляяй./ Сотворю, и кто отвратит то?/ Сице глаголет Господь Бог,/ избавляяй вас Святый Израилев.

Премудрости Соломоновы чтение (глава 3):

Праведных душы в руце Божией, и не прикоснется их мука./ Непщевани быша во очесех безумных умрети,/ и вменися озлобление исход их./ И еже от нас шествие — сокрушение,/ они же суть в мире. / Ибо пред лицем человеческим, аще и муку приимут,/ упование их безсмертия исполнено./ И вмале наказани бывше, великими благодетельствовани будут,/ яко Бог искуси я и обрете их достойны Себе./ Яко злато в горниле, искуси их/ и, яко всеплодие жертвенное, прият я. / И во время посещения их возсияют/ и, яко искры по стеблию, потекут./ Судят языком и обладают людьми,/ и воцарится Господь в них во веки. / Надеющиися Нань разумеют истину/ и вернии в любви пребудут Ему,/ яко благодать и милость в преподобных Его/ и посещение во избранных Его.

Премудрости Соломоновы чтение (главы 5 и 6):

Праведницы во веки живут, и в Господе мзда их, и попечение их у Вышняго./ Сего ради приимут Царствие благолепия, и венец доброты от руки Господни,/ зане десницею покрыет я, и мышцею защитит их./ Приимет всеоружие рвение свое, и вооружит тварь в месть врагом./ Облечется в броня правды, и возложит шлем, суд нелицемерен./ Приимет щит непобедимый, преподобие./ Поострит же напрасный гнев во оружие;/ споборет же с ним мир на безумныя./ Пойдут праволучныя стрелы молниины,/ и яко от благокругла лука облаков, на намерение полетят./ И от каменометныя ярости исполнь падут грады,/ вознегодует на них вода морская, реки же потопят я нагло./ Сопротив станет им Дух Силы, и яко вихор развеет их,/ и опустошит всю землю беззаконие, и злодейство превратит престолы сильных./ Слышите убо, царие, и разумейте, навыкните, судии концев земли./ Внушите, держащии множества, и гордящиися о народех языков,/ яко дана есть от Господа держава вам, и сила от Вышняго.

На стиховне стихиры, глас 2.

Подобен: Егда от Древа:

Егда на Церковь Русскую/ восташа безбожнии людие,/ тогда веры православныя не отступила еси/ и, якоже древле мироносицы,/ мужемудренная (имярек),/ не убоявшися страха и прещения,/ Христу последовала еси/ и верность Ему соблюла еси./ Сего ради ныне в селениих райских ликуеши.

Стих: Зане Тебе ради умерщвляемся весь день,/ вменихомся, яко овцы заколения.

Егда сродницы наши от Бога отступиша/ и святыя заповеди Его попраша,/ тогда гнев праведный прииде на землю нашу,/ ты же, мученице (имярек),/ со слезами Христу вопияла еси:/ прости, Господи, неразумныя и ожесточенныя сердцем,/ аз же на раны за Тя готова есмь,/ приими мя, яко жертву, пожершуюся Тебе./ Сего ради ныне в Небесных обителех прославляешися.

Стих: Дивен Бог во святых Своих,/ Бог Израилев.

Егда безбожнии людие/ восташа на Господа и на рабы Его,/ тогда Церковь Русская,/ кровию мученическою, яко багряницею, украсися,/ ты же, всехвальная (имярек),/ благочестием и любовию утверждаема,/ страданий за Христа не убояся/ и смертию твоею воскресение Его проповеда./ Сего ради в лице новомучеников Российских прославляешися.

Слава, глас 5:

Веру, надежду и любовь стяжавши,/ мученице (имярек),/ премудрая ученица Христова явилася еси/ и в годину гонений на Церковь Русскую/ смерть мученическую восприяла еси./ Сего ради ныне во Царствии Божии ликуеши/ и учиши нас треми добродетельми/ прославляти Триединаго Бога.

И ныне, Богородичен: Храм и Дверь еси:

Тропарь, глас 4:

Благочестно в законе Господни поживши,/ веру Православную сохранила еси/ и, терпением гонители Церкве Русския посрамивши,/ смерть за Христа прияла еси,/ мученице славная (имярек),/ престолу Божию предстоящи,/ моли спастися душам нашым.
На утрени

По 1-м стихословии седален, глас 7:

Суету мирскую презревши,/ украсилася еси нетлением кроткаго и молчаливаго духа/ и явила еси веру несумненную, упование непосрамленное,/ любовь истинную, чистый страх Господень,/ память смертную и о Страшном Суде помышление./ Темже в годину гонений на Церковь Русскую не поколебася душа твоя,/ мученице Христова (имярек).

Слава, и ныне, Богородичен:

Стена и Покров ecи, Владычице,/ и тихое Пристанище всем, в бедах сущым,/ к Твоему заступлению верою прите­кающым./ Темже и мы усердно вопием Ти:/ соблюди Церковь Русскую в Православии и единомыслии, Дево Пречистая.

По 2-м стихословии седален, глас 4:

Богатство мира сего презревши,/ спасения усердно взыскала еси/ и Христа, яко бисер многоценный,/ во страданиих твоих обрела еси, мученице достохвальная./ Сего ради ныне Церковь Русская созывает верныя на торжество/ прославити дщерь свою мученицу (имярек) славную.

Слава, и ныне, Богородичен:

Веры непоколебимое Утверждение/ и Упование непостыдное душ на­ших,/ Тя, Богородице, песньми величаем:/ радуйся, Право­славия Ограждение,/ радуйся, земли Русския Покрове,/ радуйся, Невесто Неневестная.

Величание:

Величаем тя,/ святая [ново]мученице (имярек),/ и чтим честная страдания твоя,/ яже за Христа/ претерпела еси.

Псалом избранный.

Бог нам Прибежище и Сила, Помощник в скорбех, обретших ны зело.

Приведутся Царю девы в веселии и радовании.

Исповемся Тебе в людех, Господи, пою Тебе во языцех.

Мене ждаша грешницы погубити мя, свидения Твоя разумех.

Глаголах о свидениих Твоих пред цари, и не стыдяхся.

Обыдоша мя пси мнози, сонм лукавых одержаша мя.

Обыдоша мя, яко пчелы сот, и разгорешася, яко огнь в тернии.

Искусил ны еси, Боже, разжегл ны еси, якоже разжизается сребро.

Аз на раны готов, и бых язвен весь день.

Тебе ради умерщвляемся, вменихомся, яко овцы заколения.

По полиелеи седален, глас 8:

Богозванная мученице (имярек),/ страха мучения не убоявшися,/ к подвигу за Христа мужественне устремилася еси/ и душу твою, яко жертву, Жениху возлюбленному в страданиих предающи,/ за мучителей, по заповеди Его, усердно молилася еси:/ прости им, Господи,/ не ведят бо, что творят.

Слава, и ныне, Богородичен:

Яко Деву и Едину в женах, / Тя безсеменно рождшую Бога плотию, / вси ублажаем, роди человечестии: / Огнь бо вселися в Тя Божества,/ и, яко Младенца, питаеши Зиждителя и Господа./ Тем, Ангельский собор и человеческий род,/ достойно славим Пресвятое Рождество Твое/ и согласно вопием Ти:/ моли Хри­ста Бога прегрешений оставление даровати/ достойно поющым славу Твою.

Степенна, 1-й антифон 4-го гласа. Прокимен, глас 4: Дивен Бог во святых Своих,/ Бог Израилев. Стих: В церквах благословите Бога Господа от источник Израилевых. Всякое ды­хание: Евангелие от Матфеа, зачало 104.

По 50-м псалме стихира, глас 6:

Яко мудрая дева,/ светильник души твоея елеем добродетелей украсивши,/ в сретение Жениху твоему, (имярек) славная,/ радостне изшла еси/ и брачнаго чертога достигла еси,/ воспевающи с мудрыми девами:/ слава, Господи, неизреченному милосердию Твоему.

Канон, егоже краегранесие кроме Богородичнов: Жено, велия вера твоя спасе тя. Глас 8.

Песнь 1

Ирмос: Поим Господеви,/ проведшему люди Своя сквозе Чермное море,/ яко един славно прославися.

Жену доблю обретохом в земли нашей,/ праведным жи­тием и страданьми Богу угодившую,/ юже по достоянию воспеваем.

Елеем благочестия сердце твое исполнивши, мученице (имярек),/ бурю безбожия во отечестве нашем во дни гонений прешла еси,/ Христу Подвигоположнику славу возсылающи.

Не убоялася еси врагов Церкве Русския, мученице (имярек),/ и о покаянии тех прилежне молилася еси,/ веру в Бога твердо исповедающи.

Богородичен: Богородицу Тя воистинну исповедуя,/ лик мучениц во след Тебе, Дево,/ со славою Христу приведеся.

Песнь 3


Ирмос: Ты ecи Утверждение/ притекающих к Тебе, Господи,/ Ты еси Свет омраченных/ и поет Тя дух мой.

Оружием правды крепость диаволю низложила еси/ и Церкве Русския гонители безбожныя победила еси,/ мученице Христова (имярек).

Видяще тя ангелы на судищи беззаконнем, Христа исповедающу,/ укрепляху во страданиих/ и, яко доблюю мученицу, прославляху.

Егда нечестивии клеветаху и рекоша на тя всяк зол глагол,/ ты, мученице всехвальная, смирением Христовым вооружившися,/ блаженства евангельскаго исполнилася еси.

Богородичен: Богородице и Мати Света,/ лик святых новомучениц, Тя возлюбивый,/ воспевает в Царстве Сына Твоего,/ яко Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим.

Седален, глас 4:

Яко истинная дщи Церкве Христовы,/ Царю и Богу крестным путем последовала еси,/ Иже, благословив тя на страдания,/ крепость и дерзновение дарова,/ и венцем победным увенча, / мученице (имярек) доброславная.

Слава, и ныне, Богородичен:

Тя, Дево, яко Матерь Божию,/ лицы мученичестии велегласно прославляют,/ темже, и мученица (имярек), во след Сына Твоего последовавши,/ согласно ублажает Тя, Пречистая.

Песнь 4


Ирмос: Услышах, Господи,/ смотрения Твоего таинство,/ разумех дела Твоя/ и прославих Твое Божество.

Любовию Христовою укрепляема, мученице (имя­рек),/ немощь естества женскаго превозмогла еси/ и мужественне на подвиги устремилася еси.

Исповедующи Бога небоязненно,/ образ терпения верным показала еси/ и мучителей посрамила еси./ Темже тя вси, славная, величаем.

Яко ластовица доброгласная весну предваряет,/ тако и ты, мученице (имярек),/ возрождение Отечества и Церкве нашея/ посреде гонений верным людем возвестила еси,/ терпеливно мучения терпящи.

Богородичен: Яко добрую и красную в женах,/ ведят Тя, Дево, мученицы святыя/ и молятся о спасении ду­ш наших.

Песнь 5


Ирмос: Утренююще, вопием Ти,/ Господи, спаси ны,/ Ты бо еси Бог наш,/ разве Тебе иного не вемы.

Веры светильник не угасивши,/ нощь безбожия в земли нашей претекла еси/ и начальников тьмы посрамила еси, мученице прехвальная.

Елеем благочестия душу твою напитала еси богатно, святая (имярек),/ и ныне пребываеши в сонме святых Церкве Русския.

Радовалася еси в темнице, яко в чертозе светлем,/ мученице (имярек) благославная, Христом просвещаема,/ Иже есть Свет миру, Живот и Воскресение.

Богородичен: Владычицу Деву, Христа неизреченно рождшую,/ христолюбивыя жены радостно обстоящя, непрестанно величают.

Песнь 6


Ирмос: Ризу мне подаждь светлу,/ одеяйся светом, яко ризою,/ Многомилостиве, Христе Боже наш.

Ангели святии удивляхуся,/ како чашу страданий, от руки Христовы приемши, мученице (имярек) чест­ная,/ мужески испила еси.

Терпением смиренно укрепившися, / страданьми Христа ради нечестивыя победила еси, мученице славная,/ и Церковь Русскую возвеселила еси.

Возвесели Господь душу твою, мученице (имярек),/ и в ризу спасения облече,/ истканную от мученических кровей твоих.

Богородичен: Хвалу Богу принесем и Пречистую Богоматерь восхвалим,/ Юже ныне новомученицы и исповедницы с лики ангельскими/ достодолжно ублажают.

Кондак, глас 5:

Яко агница кроткая, / воспитанная на пажитех Церкве Русския,/ страстотерпице Христова (имярек),/ посреде лютых мучителей/ тепле молилася еси:/ Господи, прости им,/ не ведят бо, что творят.

Икос:


Мученице (имярек) благославная,/ заповеди Господни хранящи,/ яко маслина плодовита,/ в дому Церкве Русския явися/ и, многоплодие добродетелей страданием вольным венчавши,/ Ангелы возве­сели, демоны же посрами./ Темже посреде лютых мучителей/ тепле молилася еси:/ Господи, прости им,/ не ведят бо, что творят.

Песнь 7


Ирмос: От Иудеи дошедше отроцы,/ в Вавилоне иногда,/ верою Троическою пламень пещный попраша, поюще:/ отцев Боже, благословен еси.

Оболкшися в броню правды и шлем упования спасения восприемши, мученице достохвальная,/ щитом веры православныя разжженныя стрелы лукаваго уга­сила еси.

Яко огнем Божественным, мученическими кровьми твоими, мученице (имярек),/ терния богохульная и плевелы неверия в земли нашей попалила еси.

Согреяся сердце твое огнем Божественныя любве, / егда мучителие ведоша тя на смерть,/ юже мужественне претерпевающи,/ благодарение Богу возсылала еси, мученице славная.

Богородичен: Тя, благословенную в женах, Архангельским гласом величаем:/ радуйся, Благодатная, Господь с Тобою.

Песнь 8


Ирмос: Царя Небеснаго,/ Егоже поют вои ангельстии,/ хвалите и превозносите во вся веки.

Пещь огненная не опали три отроки в Вавилоне иногда,/ тако и тебе, мученице (имярек),/ горнило испытаний не возможе поколебати, в терпении поющую:/ превозносите Господа во веки.

Агница нескверная, мученица (имярек),/ яко жертва непорочная в дар Богу принесеся./ Тоя молитвами, Долготерпеливе,/ сподоби нас превозносити Тя во веки.

Страстей душевредных зной утоли молитвами твоими, мученице (имярек),/ и сердца наша благоплодна соделай,/ да с тобою сподобимся прославляти Господа во веки.

Богородичен: Многопетая Дево,/ страдальцев Радосте и жен святых Благолепие, / Тя поем, Милостивая, во веки.

Песнь 9


Ирмос: Тя, Неискусобрачную Матерь Бога Вышняго,/ Тя паче ума рождшую словом воистинну Бога,/ Вышшую Пречистых сил/ немолчными славословлении величаем.

Естество немощное силою Божиею укрепивши,/ к совер­шенным подвигом устремилася еси/ и мужемудренне венец мученический кровьми твоими стяжала еси, (имярек) всечестная.

Ты, добропобедная мученице (имярек), Крест Христов, яко всеоружие, восприемши,/ доблественне страдания претерпела еси/ и кознем диавольским противостати возмогла еси./ Темже тя вси по достоянию величаем.

Яко мироносица, Христу последовала еси/ и страданием венец победный от Того прияла еси./ Темже, дерзновение велие имущи, / моли присно о почитаю­щих тя.

Богородичен: Христовою любовию уязвляемыя жены муче­ницы/ и от Бога венчавшыяся/ Тя, Всенепорочную и добрую в женах,/ почитают, яко Царицу Всечестную.

Светилен:

Мученица Твоя, Господи, (имярек),/ яко мудрая дева, светильник души своея елеем украсивши,/ во след Тебе устремися,/ и, Чертога Небеснаго достигши,/ Света Невечерняго лицезрети сподобися./ Еяже молитвами, Светодавче, и нас светом Твоим озари/ и на путь истинный направи.

Слава, и ныне, Богородичен:

Всесвятая Богородице,/ святыя жены имущя Тя, яко Сокровище Пребогатое,/ ликуют со Ангелы радостно/ и Бога Слова, из Тебе Рождшагося плотию за милосердие многое,/ славят непрестанно.

На хвалитех стихиры, глас 1.

Подобен: Небесных чинов:

Небесных чинов сопричастница/ и земли Русския крепкое предстательство,/ мученица Христова (имярек)/ ликует ныне в сонме новомучеников,/ воздаяние вечное приемши,/ и молится о душах наших.

Небеснаго Иерусалима избранница/ и Церкве Русския доброе украшение,/ кроткая страстотерпица (имярек)/ прославляет Бога во веки,/ хвалу Тому присно возсылающи,/ и мо­лится о душах наших.

Небесныя славы наследница/ и земли нашея дивная похвала,/ многострадальная (имярек),/ яко праведница и мученица,/ молит Человеколюб­ца Бога/ о спасении душ наших.

Слава, глас 6:

Мученице Христова (имярек),/ непороч­ным житием и вольным страданием/ Богу угодивши,/ землю нашу во Православии утвердила еси/ и, яко солнце, просветившися/ во Царствии Отца Небес­наго,/ Церковь Русскую возве­селила еси./ Ныне же со дерзновением/ молишися о душах наших.

И ныне, Богородичен, глас тойже:

Возвеличим вси Пренепорочную,/ Матерь Бога на­шего,/ Юже освяти Дух Святый,/ яко Предстательство наше и Спасение/ и Святыя Руси Заступление./ К Нейже ныне прибегаем/ и молитву возсылаем:/ Пресвятая Богородице, спаси нас.

Славословие великое и отпуст.

На Литургии

Блаженна от канона, песни 3-я и 6-я. Прокимен, глас 6: Тебе ради умерщвляемся весь день,/ вменихомся яко овцы заколения. Стих: О Бозе похвалимся весь день и о имени Твоем исповемыся во век. Апостол к Коринфяном, зачало 181. Аллилуиа, глас 1: Терпя потерпех Господа, и внят ми. Стих: И услыша молитву мою. Евангелие от Марка, зачало 21. Причастен: Веселитеся, праведнии, о Господе, и исповедайте память святыни Его.

Молитва


О, доблественная страстотерпице Христова (имярек), земли нашея доброе прозябение, Церкве Русския избранная дщи! Кто не удивится силе Божией, в немощи твоей совершив­шейся? Ты бо, мужески враги видимыя и невидимыя низложивши, заточения и многия муки Христа ради претерпела еси и Царствие Небесное наследовала еси. Темже тя, яко благую и верную рабу Господню, достойно почитающе, прилежно молим: моли о нас Всещедраго Бога, да дарует Церкви Российстей благостояние, Отечеству нашему мир, людем во благочестии преспеяние, в скорбех утешение, в обстояниих помощь и заступление, да благодатию Божиею и твоим теплым предстательством земное жительство пройдем и Царствия Небеснаго достигнем, идеже вкупе с тобою сподобимся прославляти дивнаго во святых Своих Бога нашего, Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.






У Сен-Лорана изумительный вкус. Чем больше он подражает мне, тем лучший вкус он обнаруживает. Коко Шанель
ещё >>